Menu
×

Cum se fac banii din inchirieri masini?

Există în America un fel de birou de consultanță (o companie în toată regula de fapt) care, printre altele, oferă servicii firmelor de închirieri mașini. Se numește Abrams Consulting Group și pentru afacerile cu mașini de închiriat reprezintă un ideal. De ce!? Pentru că fondatorul firmei, respectiv Neil Abrams, este o somitate atât de mare în domeniu, încât orice agent de masini de inchiriat ar dori sa-i calce pe urme. Cum s-ar spune, orice șpuțăr, cât de mic, visează să ajungă asemenea lui Neil.

> Inchirieri masini Timisoara, rezervari online cu prețuri avantajoase

Înainte de a merge mai departe, să spune că ACG oferă consultanță pentru aproape orice afacere din domeniul transporturilor, taxi, autobuze, servicii călătorie, rezervări, etc. Cu masini să fie. Daca este si cu inchirieri e si mai bine. Apoi, ACG are un serviciu care rentabilizează orice firma de acest gen. Ceea ce, sa recunoastem, la Timisoara, inca nu exista. Si ca sa mergem mai departe, firmele de inchirieri masini Timisoara nici nu lucreaza toate legal, la ce ar apela la un astfel de consulting!? Dar, despre asta vorbim alta data…

agent inchirieri masini

semnare de contract la sediul unei firme de inchirieri masini

De ce să-nvățăm de la alții

Să revenim așadar la mașinile noastre. Mister Abrams și-a fondat grupul prin 1982, asta după ce a activat în business-ul de rent a car vreme de inca vreo douazeci de ani. Este un tip carismatic pentru care discretia datelor personale e literă de lege. În schimb, despre afacerile de inchirieri masini ar putea sa vorbească ani în șir fără să se repete. După cum s-a și exprimat într-un interviu acordat Bloomberg.

Neil Abrams fondatotul ACG Consulting

Acum ne vom opri totuși la unul din interviurile acordate de Neil Abrams la seminarul de 30 de ani de activitate in consultanța rent a car. Repetăm, este vorba doar de 30 de ani de consultanță, căci Abrams a mai lucrat vreo 20 si pentru Hertz rent a car. Astfel, la seminarul respectiv, desfășurat în 2012, i s-a pus o întrebare foarte interesantă. „Domnule, în ziua de astăzi, se mai pot face bani din afacerile cu inchirieri masini?”

Omul, care este de fapt un fel de Dumnezeu al celor care inchiriaza masini, a raspuns calm. „Da, sigur că da! Și am să vă explic cum…” A urmat apoi o pledoarie pentru afacerile de inchirieri de masini. Enumerăm și noi câteva din prinicipiile de afaceri ale acestuia.

Analiza afacerii si a partenerilor

Altfel spus, gurul afacerilor cu rent a car, Neil Abrams, spunea că trebuie în permanență să-ți pui întrebări despre business. Adică de genul: am o afacere ancorată în prezent? Nu este cumva depășită, stilul este unul care corespunde așteptărilor clienților. Toți cei care vor inchirieri masini azi, vor veni si maine? Vei putea să-ți păstrezi clienții?

 

Întrebările sunt de fapt un autocontrol. Să-ți faci mereu o analiză înseamnă să te verifici. Afacerile cu maini care se inchiriaza de pe azi pe maine nu mai sunt deloc ca in urmă cu 30-40 de ani, când existau doar câteva firme mari și atât. Acestea de fapt monopolizau toți clienții. Acum, spunea Neil Abrams reporterului, datorită internetului, oricine are acces mult mai ușor la clienți. Astăzi, o afacere de rent a car nu mai poate fi mică sau mare, ea poate fi mai accesibila sau mai ascunsa. In functie de vizibilitatea pe care o ai poti avea sau nu clienti.

Masinile de inchiriat, ca si cele de cumparat, se gasesc peste tot. Nu mai sunt deloc greu de gasit, nu mai sunt o problema.

Parteneriatul si masinile…

Apoi, fiecare întreprinzator este dator sa raspunda la intrebarea: vreau mai mult de la afacerea cu inchirieri masini? Sau se mulțumeste cu a scoate un profit după ce a efectuat o investiție!? Răspunsul este important în primul rând pentru proprietarul masinilor. De viziunea despre viitor depinde dacă merită dezvoltat planul de afaceri, daca se diversifică sau nu oferta de masini… Inchirieri ieftine, rapide, etc., toate atributele.

Spusele lui Neil Abrams la analiza partenerilor se referă la un studiu permanent asupra acestora. La ce fac, cum se comportă, dacă sunt loiali businessului, sdacă erviciul de inchirieri masini este important pentru ei, etc… Pe românește s-ar putea traduce prin a-i spiona. Ceea ce, să fim sinceri, nu doar că nu este departe de adevăr, ci este chiar important. Când ești într-o afacere unde e vorba de mulți bani, de mașini dintre cele mai diverse, de închirieri din care poți câștiga dar și pierde… E bine să fii precaut!

Să știi tot despre ofertele cu inchirieri de masini

Obsesia lui Abrams sunt cifrele. Cand e vorba de afacerile cu inchirieri de masini, fondatorul ACG spune că dacă știi tot, poți controla tot! Altfel spus, cine este obsedat de statistici, de cifre, de performanțele la mașini, de prețurile practicate de celelalte firme de inchirieri, are toate șansele să reușească.

inchirieri masini volkswagen

Neil Abrams crede că patronul trebuie să știe totul. Orice cifră. El trebuie să fie capabil în orice clipă să spună agentului său de rent a car ceva de genul: Eu știu ce mașină ai închiriat ieri! Eu știu ce mașini ai dat la închiriat acum trei luni. Mai mult, eu știu și care clienți au revenit la serviciile pe care le-ai oferit. Iar despre cei care au plecat știu ce fel de servicii de inchirieri ar fi vrut să beneficieze. Așadar, dacă și eu știu toate astea, am putea face schimbări acolo unde nu merge ceva.

Firmele de inchirieri masini care nu stiu cati clienti au avut, ce masini s-au inchiriat mai mult si ce marci de autoturisme se caută mai bine, acestea nu rezistă foarte mult pe piață. În businessul de rent a car cifrele sunt importante. Fie și pentru a ști când trebuie să schimbi uleiul la motor.

Cunoaște-ți mașinile, prospectează-ți clienții

Neil Abrams are câteva idei interesante despre relația cu clienții. Despre modul în care se implică fiecare în afacere. Adică, Neil zice așa: lasă-te condus de client nu de afacere! Clientul este cel care dictează, el și dorințele lui, cum vede el serviciul tău de închirieri mașini… Dacă devii robul businessului, al calcului rece al câștigului și pierderilor, ai toate șansele să ieși din afacerile cu rent a car.

Fondatorul ACG, fostul director la Hertz are în acest sens o teorie interesantă. Și care aduce economii la bugetul firmei, economii la bugetul amatorului de masini de inchiriat. El zice asa. Ar fi dispus clientul sa inchirieze o masina mai veche, insa bine intretinuta si confortabila!? Cat ar fi dispus sa platească pentru asta!? Căci, în aceste conditii și în funcție de disponibilitatea clientului, ai putea cumpăra mai ieftin o mașină, ai lua-o de pe piața second-hand. Astfel, ar fi toată lumea mulțumită.

masini chevrolet de inchiriat

Pentru a satisface mare parte din principiile de rent a car enunțate mai sus, Neil Abrams mărturisește că el folosește cu preponderență doar puține tipuri de mașini. În special marca Chevrolet. De ce așa? Pentru că, în acest fel, spune Abrams, știm mai multe despre aceste masini. Le cunoastem calitatile, defectele, beneficiem de oferte de la producator, etc. La fel de bine ar fi putut fi vorba de masini Volkswagen, de exemplu… (Adică masinile preferate de noi, v-am mai spus doar că NBG Speed Car ofera inchirieri de masini Volkswagen! Desigur, o coincidență…)

Concluzie: oferă servicii de inchirieri masini la modul inteligent!

Back To Home

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Unsupported get request. Object with ID 'masini.timisoara' does not exist, cannot be loaded due to missing permissions, or does not support this operation. Please read the Graph API documentation at https://developers.facebook.com/docs/graph-api
Type: GraphMethodException
Code: 100
Subcode: 33
Please refer to our Error Message Reference.

© Inchirieri masini Timisoara. NBG Speed Car srl Timisoara – 2017

inchirieri auto Timisoara  www.cere.ro  Director Web  Anuntul Online  Anunturi Online  Anuntul